GEO DUYURULARI 07/01/2021 00:00 Yeni Akit Gazetesi İnternet Sitesindeki Habere Cevaben Basın ve Kamuoyu Açıklaması

Basına ve Kamuoyuna;

3 Ocak 2021 tarihinde Yeni Akit Gazetesi internet sitesinde yer alan bir haberde: “Salgının yayıldığı Mart ve Nisan aylarında bir cerrahi maskeyi 5 liradan satarak maske karaborsasını fırsat bilip vatandaşın parasını çalan eczacıların temsilcisi Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak…” ifadesinin yer aldığını üzüntü ve hayretle okuduk.
Pandeminin kendisini en ağır şekilde hissettirdiği, insanların evlerinden çıkmaya bile korktuğu dönemde ,vatandaşlarımıza 100 milyon maskeyi hiçbir karşılık beklemeden eczanelerden dağıttık.
Bu ağır şartlar altında çalışırken ,bugün itibarıyla 42 meslektaşını Covid 19 enfeksiyonu nedeniyle kaybeden bir mesleğin mensubu olarak üzerimize atılmaya çalışılan bu çamuru sahibine iade ediyoruz.
Eczacılara yakıştırılmaya çalışılan bu ifadeler akıl,mantık ve vicdan ile bağdaşmayacak ifadelerdir. Hali hazırda kronik hastalıklara ait ilaçları, hastaları hastane ve aile sağlığı merkezlerine göndermeden ,her türlü sorumluluk ve iş yükünü üzerine alarak ulaştıran biz eczacılar için kullanılan bu ifadelerin sağlıklı bir ruh halinin ürünü olduğunu düşünmüyoruz.
Eczacılar olarak pandeminin en az zararla atlatılabilmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bize verilen görevleri en iyi şekilde sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz.
Bu ve bunun gibi haberler, hizmet ve çalışma azmimizi hiçbir zaman sekteye uğratmayacaktır.
Bahsi geçen haberle ilgili tüm yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Duyuru Okunma Sayısı : 4375
NÖBETÇİ ECZANELER ECZACI REHBERİ İLAÇ BİLGİ SORGULAMA ZORUNLU İLAÇ LİSTESİ İLETİŞİM BİLGİLERİ