GEO DUYURULARI 24/07/2024 00:00 Eczane Yardımcı Personel Adayı Temel Bilgilendirme Eğitimi

Değerli meslektaşlarımız;

Son dönemde gözlemlediğimiz, eczanelerde çalışacak yardımcı personel bulmak konusunda yaşanılan sıkıntıya kısmen de olsa çözüm üretebilmek amacıyla, odamız tarafından “Eczane yardımcı personel adayı temel bilgilendirme eğitimi” düzenlenecektir. Bu eğitim ile amaçlanan; daha önce eczanede çalışmamış, ancak bu sektörde çalışmak isteyen gençler için temel bilgiler, sık kullanılan terimler, eczane işleyişindeki temel kavramlar, etik konusunda bilinmesi gerekenler vb. ile ilgili başlangıç seviyesinde bilgilendirme yapmak, profesyonel personel yetişmesi konusunda ilk adımın kurumsal olanaklarla atılmasıdır.

Eğitime katılım için 18-30 yaş arasında, en az lise mezunu, hali hazırda bir eczanede çalışmıyor olan adayların 31.Temmuz.2024 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar odamıza fotoğraflı özgeçmişleri ve adli sicil kayıtlarını gösterir belge ile başvurmaları gerekmektedir.

Kontenjan sınırlı tutulacak olup, başvuru yapan adaylarla eğitim öncesi odamız kurullarınca yüz yüze görüşme gerçekleştirilecektir.

Eğitim programının 5.Ağustos.2024’te başlatılması, hafta içi sabah ve öğlen oturumlarında sunumlar yapılarak, Ağustos ayı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır

Eğitim programına devam şartlarını yerine getiren ve eğitim sonunda yapılacak olan değerlendirme testinde yeterli puan alan adaylara odamız tarafından bir katılım belgesi verilecek ve bu belgeyi almaya hak kazanan adaylar odamızca hazırlanacak eczane personel adayı havuzuna kaydedilecektir. Bu aday personel havuzu odamız üyesi eczacılarımızın erişimine açılacaktır.

Eğitime katılacak adayların bilgilendirilmesi ve odamıza yönlendirilmesi hususunda meslektaşlarımızın yardımını ve katkısını rica ediyoruz.

Ancak önemle tekrar belirtmek isteriz; bu eğitim hali hazırda eczanede çalışmakta olan personellerimiz için değil, sektöre yeni katılmak isteyen adaylar içindir.

Bilgilerinize sunarız.